Varför är Marcus och Martinus med i Melodifestivalen? En fascinerande inblick i deras deltagande.

Det är en fråga som många ställer sig: varför är Marcus och Martinus med i Melodifestivalen? Den norska tvillingduon, som har en stor fanskara i Europa, har valt att delta i den svenska musiktävlingen, trots att de har avvisat tidigare förfrågningar. Marcus och Martinus, födda den 21 februari 2002, slog igenom år 2012 när de vann Melodi Grand Prix Junior med sin självbiografiska låt ”To dråper vann”. Deras popularitet har sedan dess bara växt, med flera album, priser och en engagerad fanskara, kallade MMers.

Marcus och Martinus i Melodifestivalen

Marcus och Martinus deltagande i Melodifestivalen 2023 var en överraskning för många. De har tidigare avvisat förfrågningar att vara med i tävlingen, men valde att delta detta år. De tävlade i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18 februari 2023 med låten ”Air”, som de själva har skrivit tillsammans med Joy Deb, Linnea Deb och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Låten gick direkt till final efter att ha placerat sig på första plats i deltävlingen och slutade sedan på en andra plats i finalen.

Motiv och syfte med att vara en del av Melodifestivalen

Frågan återstår: varför är Marcus och Martinus med i Melodifestivalen? Svaret ligger i deras önskan att nå ut till en bredare publik. De har baserat sig i Sverige de senaste åren och har även bytt PR-byrå och management till en i Stockholm. De har också skrivit på med skivbolaget Universal Sweden. Genom att delta i Melodifestivalen hoppas de kunna etablera sig ännu mer på den svenska musikscenen.

Marcus och Martinus’ låt ”Air”

Låten ”Air”, som Marcus och Martinus tävlade med i Melodifestivalen, är skriven av dem själva tillsammans med Joy Deb, Linnea Deb och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Låten är en upplyftande poplåt som handlar om att följa sina drömmar och att våga ta risker. Den har blivit mycket populär och har spelats flitigt på radio. Låten gick direkt till final i Melodifestivalen och slutade på en hedrande andra plats.

Marcus och Martinus’ tidigare framgångar

Marcus och Martinus har haft en framgångsrik karriär sedan de vann Melodi Grand Prix Junior 2012. Deras debutalbum ”Hei” släpptes år 2015 och nådde förstaplatsen på VG-lista i Norge, där det låg kvar i 126 veckor. De har också blivit nominerade till tre priser under Spellemannprisen 2015. Marcus och Martinus har samarbetat med artister som Madcon, Omi, Samantha J och Silentó. År 2016 vann de priset ”Årets Spellemann” och blev då de första vinnarna under 18 år. De har också vunnit priset ”Folkets Amanda” för sin egen film ”Sammen om Drømmen”.

Marcus och Martinus’ fanskara och popularitet

Marcus och Martinus har en stor och engagerad fanskara, kallade MMers. De är populära i hela Europa och har även fans internationellt. De är aktiva på sociala medier och har en nära relation till sina fans. De har även vunnit Masked Singer Sverige, där de sjöng varannan låt under masken Spelmannen.

Framtida planer och projekt

Marcus och Martinus har inte avslöjat några specifika framtida planer eller projekt. Men med tanke på deras framgång i Melodifestivalen och deras växande popularitet i Sverige, kan vi förvänta oss att se mer av dem i framtiden.

Sammanfattning och slutsats

Att svara på frågan varför Marcus och Martinus är med i Melodifestivalen är inte svårt. De har valt att delta i tävlingen för att nå ut till en bredare publik och för att etablera sig på den svenska musikscenen. Med deras framgång i tävlingen, deras växande popularitet och deras engagerade fanskara, ser framtiden ljus ut för de norska tvillingarna.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om varför Marcus och Martinus är med i Melodifestivalen:

Varför är Marcus och Martinus med i Melodifestivalen?

Marcus och Martinus har valt att delta i Melodifestivalen för att nå ut till så många som möjligt och för att de har baserat sig i Sverige de senaste åren.

Har Marcus och Martinus tidigare deltagit i musiktävlingar?

Ja, Marcus och Martinus vann norska ”Melodi grand prix junior” år 2012. De har också vunnit svenska versionen av ”Masked singer”.

Vilken låt kommer Marcus och Martinus att tävla med?

Marcus och Martinus kommer att tävla med låten ”Air” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18 februari 2023.

Vad har Marcus och Martinus för bakgrund inom musik?

Marcus och Martinus är norska tvillingar som slog igenom år 2012 när de vann Melodi Grand Prix Junior. Sedan dess har de släppt flera album och fått en stor fanskara i Europa.

Varför har Marcus och Martinus valt att tävla i svenska Melodifestivalen istället för den norska versionen?

Marcus och Martinus har valt att tävla i svenska Melodifestivalen för att de vill nå ut till så många som möjligt. De har även baserat sig i Sverige de senaste åren och har bytt PR-byrå och management till en i Stockholm.